Botox ve Dysport ve aralarındaki farklılıklar?

17-01-2022 12:30
Botox ve Dysport arasındaki temel farklar şunlardır:
Her ikisi de kaslara giden sinir sinyallerini bloke ederek çalışırlar, ancak farklı şekilde üretilirler ve bunların sonucunda ortaya çıkan toksin olmayan proteinler, farklı potansiyellere ve muhtemelen sürelerinde veya etki başlangıcında farklılıklara neden olur.
Çoğu çalışmada 2.5:1 oranı kullanılmıştır, yani 25 birim Dysport, 10 birim Botox ile yaklaşık olarak aynı etkiye sahiptir. Bazı araştırmalar, Dysport'un Botox'tan daha hızlı çalıştığını, daha uzun sürdüğünü ve daha az acıttığını öne sürdü; ancak bu sonuçlar dikkatle yorumlanmalıdır ve bazı durumlarda denemeler Dysport üreticisi tarafından desteklenmiştir.
Hem Dysport hem de Botox, kozmetik endikasyonlar için FDA onaylıdır; yetişkinlerde servikal distoni ve spastisiteyi tedavi etmek için; ve 2 yaş ve üstü ergenlerde ve çocuklarda üst ve alt ekstremite spastisitesi. Botoks ayrıca kronik migreni tedavi etmek için de onaylanmıştır; asiri terleme; belirli nörolojik durumlarla ilişkili mesane disfonksiyonu ve idrar kaçırma; blefarospazm; ve şaşılık.
Botox ve Dysport, her ikisi de A tipi botulinum toksinleri olsa da, üretimlerindeki farklılıklar nedeniyle toksin olmayan protein içerikleri farklıdır. Bu, iki ürün arasında birkaç benzerlik ancak küçük farklılıklar olduğu anlamına gelir.

Dysport'un dozu Botox ile aynı mı?
Hayır. Tüm dozajlar ürüne özeldir ve birbirinin yerine kullanılamaz.

Botox Kozmetik, 50 veya 100 birim ONA içeren tek kullanımlık flakonlarda sağlanır. Şişe kullanımdan önce sodyum klorür ile seyreltilir ve sadece bir kişi üzerinde kullanılması amaçlanmıştır. ONA'nın maksimum kümülatif dozu, 3 aylık bir aralıkta genellikle 360 ​​birimi geçmemelidir.

Botox çok kullanımlı flakonları (kozmetik dışındaki endikasyonlar için), flakon başına 100 veya 200 ünite ONA içerir; bu, ml dozaj başına önceden belirlenmiş bir birim elde etmek için %0.9 sodyum klorür ile seyreltilir. Artan sulandırılmış çözelti buzdolabında saklanabilir ancak 24 saat içinde kullanılmalıdır.

Dysport flakonları, flakon başına 300 veya 500 birim ABO içerir ve ayrıca kullanımdan önce seyreltilmeleri gerekir. Dysport sadece tek kullanımlıktır (bir hasta için bir enjeksiyon seansı) ve sulandırılmış solüsyon buzdolabında saklanmalı ve kullanılmadığı takdirde 24 saat sonra atılmalıdır.

Enjeksiyon için herhangi bir botulinum toksininin potens birimleri, kullanılan o özel hazırlama ve tahlil yöntemine özeldir. 50 birim Botox , 50 birim Dysport'a eşit değildir . Ürün endikasyonuna özel dozaj ve uygulama tavsiyelerine her zaman uyulmalıdır. Bir botulinum toksin ürünü ilk kez kullanıldığında her zaman önerilen en düşük doz kullanılmalıdır.

Dysport Botox'tan daha mı etkili?
Dysport ile Botox'u karşılaştıran çalışmalar çoğunlukla çelişkili sonuçlar verdi.

Dysport üreticisi tarafından desteklenen bir deneme , Dysport'un şiddetli ön çizgileri (yatay alın çizgileri) olan katılımcılarda Botox'tan daha uzun süre çalıştığını gösterdi. Bu denemede, 2.5:1'lik bir birim/birim oranı (yani, 25 birim Dysport, 10 birim Botox'a eşdeğer kabul edildi) kullanıldı.

Başka bir deneme , ürünlerin etki süresinde hiçbir fark göstermedi; bununla birlikte, tam etkinliğin Dysport ile elde edilmesinin daha muhtemel olduğunu bulmuşlardır (%90'a karşı %75).

Başka bir deneme , Dysport'un daha hızlı çalıştığını ve enjeksiyonda Botox'tan önemli ölçüde daha az ağrılı olduğunu buldu. Bu sonuçlar dikkatle yorumlanmalıdır.

Botox'un Dysport'tan daha fazla FDA onaylı endikasyonu var mı?
Evet, Botox'un Dysport'tan daha fazla onaylanmış endikasyonu var.

Botox Kozmetik , 18 yaşın üzerindeki yetişkinlerde orta ila şiddetli kaş çatma çizgilerinin ve göz çevresindeki çizgilerin (kaz ayağı) görünümünü geçici olarak iyileştirmek için FDA onaylıdır.

Botoks , mesane disfonksiyonu (aşırı aktif mesane ve nörolojik bir durumla ilişkili idrar kaçırma (omurilik yaralanması veya Multipl Skleroz gibi), kronik migren (günde 4 saat veya daha uzun süren baş ağrısı ile ayda ≥15 gün), spastisite için FDA onaylıdır. yetişkinler, ergenlerde ve 2 yaş ve üstü çocuklarda üst ve alt ekstremite spastisitesi, primer aksiller hiperhidroz (aşırı terleme), blefarospazm ve şaşılık ve servikal distoni Bazı endikasyonlar için kullanım için daha düşük bir yaş sınırı vardır.

Dysport , glabellar çizgiler, servikal distoni, yetişkinlerde spastisite ve adolesanlarda ve 2 yaş ve üstü çocuklarda üst ve alt ekstremite spastisitesinin tedavisi için FDA onaylıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.